Memurlara ek zam ve refah payı açıklaması

Memurlara ek zam ve refah payı açıklaması
Haziran enflasyon verilerini değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaş zammı hakkında ek zam ve refah payından başka çare olmadığını söyledi.

Genel Başkan Kahveci, maaşlara ek zam verilmesi, refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi taleplerinin karşılık bulmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Memurlara Ek Zam ve Refah Payı Gerekiyor

Kahveci, 2024 yılının ilk yarısında memur ve emeklilere verilecek %10 zammın yeterli olmadığını ifade etti. Çarşı ve pazarda fiyatların sürekli yükseldiğini, bu nedenle alım gücünü koruyacak ve memur ile emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirtti. "Enflasyonun hızının kesilmesi, hayat pahalılığının belinin kırılması uzun bir süre alacak gibi görünmektedir. Çalışanlara ek zam ve refah payı verilmeden bu sürecin atlatılamayacağının da yetkililerce kabul edilmesi ve bir an önce çalışandan taraf uygulamalara dönülmesi gerekmektedir," dedi.

SON DAKİKA gelişmelerinden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum