Türk-İş hesapladı! İşte, bekar ve 4 kişilik MEMUR AİLESİNİN yaşam maliyeti

Türk-İş hesapladı! İşte, bekar ve 4 kişilik MEMUR AİLESİNİN yaşam maliyeti
Türkiye'de enflasyon ve hayat pahalılığı artarken memurların yaşam şartları zorlaşıyor. Türk-İş2in nisan ayında bekar ve 4 kişilik MEMUR AİLESİNİN açlık ve yoksulluk sınırları gösterir raporu bunu gösteriyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. TÜRK-İş'in hesabına göre, Nisan ayında açlık sınırı 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırı ise 57 bin 736 oldu. Açlık sınırı Ocak 2024'ten bu yana net 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücretin üzerine çıktı.

4 KİŞİLİK MEMUR AİLESİNİN AÇLIK SINIRI

2024 yılının Nisan ayı sonuçlarına göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 17.725,19 TL’ye yükseldi. Böylece açlık sınırı bu yıl ilk kez net 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücretin üzerine çıktı.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 57.736,78 TL’ye çıktı.

BEKAR MEMURUN YAŞAM MALİYETİ

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 22.991,90 TL’ye yükseldi.

dünya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.