İYİ Parti'den Eğitim Eleştirisi: "Milli Eğitim Müdürü Neden Sessiz?"

İYİ Parti'den Eğitim Eleştirisi: "Milli Eğitim Müdürü Neden Sessiz?"
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, düzenlediği basın toplantısında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çeken Yer, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’a seslenerek, "Bunca yazılanı ve söyleneni duymuyor musunuz?" diye sordu.

"Eğitimde Plansızlık ve Sorumsuzluk"

Yer, hükümetin eğitim politikalarını eleştirerek, "Siyasi iktidarın 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değiştirdiği bir ortamda, her bakan kendi sistemini denedi. Bu plansızlık bugün karşılaştığımız sorunların temel sebebidir," dedi. Eskişehir’deki eğitim sorunlarının altını çizen Yer, 598 okulda 178 bin öğrenci ve 12 bin öğretmenin her gün farklı problemlerle karşılaştığını vurguladı.

"Okul Kayıtları ve Temizlik Sorunları"

Gürol Yer, yaz döneminde Eskişehir'deki okul plansızlığına dikkat çektiklerini hatırlatarak, "Açılmayan, kapatılan ya da boş tutulan okulların varlığını dile getirmiştik. Milli Eğitim Bakanı kayıt parası alınamayacağını söylemesine rağmen, velilerden yüksek meblağlar istenmeye devam ediyor," diye konuştu. Ayrıca, okullarda temizlik eksikliği nedeniyle velilerden birçok şikayet aldıklarını belirtti.

"Sinan Aydın'a Soruyoruz: Ne Zaman Hizmet Edeceksiniz?"

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’a doğrudan seslenen Yer, "Eskişehir halkına ne zaman hizmet edeceksiniz? Size emanet edilen çocuklarımızın sorunlarını ne zaman çözeceksiniz?" diye sordu. Sorunların çözülmemesi halinde eğitim sisteminde büyük riskler oluşacağını ifade etti.

"Görevlerinizi Hatırlatın!"

Siyasi referanslarla atanan bürokratların sorumluluklarını yerine getirmediğini iddia eden Gürol Yer, "Okullar temizlik sorunları nedeniyle salgın hastalık riskiyle karşı karşıya. Veliler, kayıt parası ödeyemediği için çaresizlik içinde. Bu durum hiç mi vicdanınıza dokunmuyor?" dedi. Yer, yetkililere çağrıda bulunarak, gerçek sorunlara odaklanmalarını ve geleceğe sahip çıkmalarını istedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum