Mahkeme, il milli eğitimin hukuksuz uygulamasını iptal etti

Mahkeme, il milli eğitimin hukuksuz uygulamasını iptal etti
Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hukuksuz uygulamasına karşı açmış oldukları davayı kandıklarını söyledi.

Bolu İdare Mahkemesi'ne açılan dava hakkında konuşan, Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, üyelerine verilen haksız disiplin cezasını mahkemenin iptal ettiğini duyurdu. Başkan Korkmaz, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haksız uygulamalarına karşı mücadeye devam edeceklerini vurguladı.

Liyakatsiz Yönetici Atamalar Eğitimde Sorunlar Yaratıyor

Korkmaz, son yıllarda sendikal ve siyasi referanslarla yapılan liyakatsiz yönetici atamalarının eğitim camiasında büyük sıkıntılar yarattığını belirtti. AKP-Eğitim Bir Sen'in iş birliğiyle görevlendirilen bu yöneticilerin, öğrenci, öğretmen ve velileri mutsuz ve huzursuz ettiğini vurguladı.

Sendika üyesine haksız disiplin cezası verildi

Bolu Merkez Sosyal Bilimler Lisesi'nde aşçı olarak görev yapan G.Ö., meslektaşının şikayeti üzerine disiplin soruşturmasına tabi tutuldu. Soruşturma sonucunda G.Ö.'ye "aylıktan kesme" cezası verildi. Bu cezaya yapılan itiraz, il disiplin kurulunda oy çokluğuyla reddedildi.

Bolu İdare Mahkemesi cezayı iptal etti

Eğitim-İş Bolu Şubesi'nin avukatı Hande Nur Kaymakçı, Bolu İdare Mahkemesi'nde açtıkları dava sonucunda, 2024/845 sayılı kararla G.Ö.'ye verilen disiplin cezasını iptal ettirdi. Mahkeme, bu kararı oybirliği ile alarak cezanın usul ve esas yönünden hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

İl Müdürlüğü’nün haksız uygulamalarıyla mücadele edilecek

Bu iptal kararı, Eğitim-İş Bolu Şubesi'nin Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşı son dokuz ay içinde kazandığı üçüncü dava oldu. Korkmaz, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı direnişlerinin süreceğini belirtti.

boluolay