MEB Şube Müdürlerinin Maaşları Neden Düzeltilmedir? Talip Geylan'dan Şube Müdürü ve Müfettişler Hakkında Önemli Açıklamalar

MEB Şube Müdürlerinin Maaşları Neden Düzeltilmedir? Talip Geylan'dan Şube Müdürü ve Müfettişler Hakkında Önemli Açıklamalar
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB'e çağrıda bulunarak, il müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve müfettiş ücretlerinde uzman/başöğretmen tazminatlarına mütenasip şekilde iyileştirilme yapılmasını istedi...

Genel Başkan Geylan açıklamasının devamında; Bu personelin ekonomik koşullarının, yetki ve sorumluluklarına yakışır şekilde düzenlenmesi gerektiğini, aksi taktirde, bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığın'da yönetici ve müfettiş bulamama sorunuyla karşı karşıya kalınacağını belirtti!

İşte Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın, Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlere yönelik yapmış olduğu açıklamalarının tamamı;

"Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan şube müdürlerimiz var. Bu arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu öğretmen kökenli. Ama bu ÖMK'daki kariyer planlamasından bu arkadaşlarımız faydalanamıyorlar.

Faydalanamadıkları zaman ne oluyor? Şube müdürleri uzman öğretmen ve başöğretmen tazminatı alamadıkları için bu arkadaşlarımızın maaşları, maaiyetinde çalışanlardan daha düşük hale geliyor.

Dolayısıyla biz Milli Eğitim Bakanlığına şu talebi ortaya koyduk; inşallah hem komisyon hem genel kurul aşamasında buna değineceğiz; Şube müdürlerimizin, ilçe müdürlerimizin, il milli eğitim müdür yardımcılarımızın, müfettişlerimizin, uzman ve başöğretmen tazminatlarına mütenasip bir şekilde özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini elzem görüyoruz.

Eğer bu konuda adım atılmazsa, Milli Eğitim Bakanının bu noktada yaklaşımın olumlu olduğunu biliyorum ama, Hazine ve Maliye Bakanlığına takılıyorlar, buradan Maliye Bakanına çağrıda bulunuyorum; Eğir bu konuda düzenleme yapılmazsa, bir süre sonra biz Milli Eğitim Bakanlığında yönetici ve müfettiş bulamama sorunuyla karşı karşıya kalacağız. Bu konuda mutlaka ısrarla bir adım atılmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum