MEB'de Denge Şaştı! Öğretmen Maaşları Müfettiş ve Şube Müdürlerini Geride Bıraktı

MEB'de Denge Şaştı! Öğretmen Maaşları Müfettiş ve Şube Müdürlerini Geride Bıraktı
Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettişlik, müfettiş yardımcılığı ve şube müdürlüğü gibi görevler, sınavla elde edilen ve genellikle yüksek maaşlı pozisyonlar olarak bilinse de, maaş dengeleri beklenmedik şekilde değişti.

MEB'de maaş dengesi değişti! Günümüzde öğretmenler, müfettiş ve şube müdürlerinden daha fazla kazanıyor. Peki, bu nasıl mümkün oluyor?

ÖĞRETMEN MAAŞLARI MÜDÜR MAAŞLARINI AŞTI!

10 yıllık deneyime sahip bir müfettiş yardımcısı ya da şube müdürü yaklaşık 50-55 bin lira maaş alırken, uzman öğretmen statüsündeki bir öğretmen, uzmanlık tazminatı ile birlikte benzer bir maaş alabiliyor. Buna ek olarak, öğretmenler aylık 10 bin lira civarında ek ders ücreti de kazanarak toplam gelirlerini 60 bin liranın üzerine çıkarabiliyorlar.

Dahası, müfettiş yardımcılığından müfettişliğe terfi eden bir kişi 61 bin lira maaş alırken, başöğretmen unvanına sahip bir öğretmen, ek ders ücretleriyle birlikte aylık 65 bin liraya kadar gelir elde edebiliyor.

ROTASYON ŞUBE MÜDÜRÜ VE MÜFETTİŞLERİN BELİNİ BÜKÜYOR

Müfettişler ve şube müdürleri ise görev süreleri boyunca sürekli rotasyonlarla farklı yerlere taşınmak zorunda kalıyor. Kendi araçlarıyla seyahat ettiklerinde, bu seyahat masraflarını da ceplerinden karşılamak zorunda kalıyorlar.

MEB'DE ADALET DUYGUSU ZEDELENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey görevde olanların, alt kademedeki öğretmenlerden daha düşük maaş alması, adalet duygusunu zedeliyor. Eğer bu maaş dengesizliği düzeltilmezse, Bakanlık gelecekte şube müdürü ve müfettiş bulmakta zorlanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum