Okul müdürü 7 bin lira kayıt parası istedi

Okul müdürü 7 bin lira kayıt parası istedi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, velilerden kayıt sırasında para istenmemesi konusunda okulları sürekli uyardıklarını söylemesine rağmen, velilerden bağış adı altında kayıt parası alınmaya devam ediyor...

Her sene başında Milli Eğitim Bakanlığınca kayıt döneminde yapılan tüm uyarılara rağmen, velilerle okul müdürleri arasında yaşanan kayıt düellosu "bağış" adı altında talep edilerek devam ediyor.

Son olarak İstanbul Arnavutköy'de girdiği sınav kazanan ve sonrasından kayıt yapmaya hak kazandığı okula çocuğunu götüren Muhammed Hadi Aydemir, kayıt için 7 bin lira istendiğini, okul yönetiminin ödeme yapılmadan çocuğunu kaydetmeyeceklerini dile getirdiklerini söyledi.

OKUL MÜDÜRÜ 7 BİN TL KAYIT PARASI İSTEDİ

İstanbul Arnavutköy'de yaşayan Muhammed Hadi Aydemir, proje okulu olarak bilinen İTO İbrahim Çağlar Ortaokulu'nun gerçekleştirdiği sınavda başarılı olan ve kayıt yapmaya hak kazanan çocuğunu kaydetmek istediğinde okul yetkilileri tarafından okul aile birliğine 7 bin lira bağış yapması istendi.

Söz konusu parayı ödemek istemediğini belirten Aydemir, kayıt parası ödenmeden çocuğunun kaydedilmeyeceği cevabıyla karşılaştı.

Yaşadıkları mesele ile ilgili konuşan Muhammed Hadi Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak yaşadığı mağduriyetlerin sona erdirilmesini istedi.

ilke

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.