MEB’de Torpille Atanan Şımarık Müdürler

MEB’de Torpille Atanan Şımarık Müdürler
Bursa Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda dikkat çeken bir olay yaşandı.

2023 yılında müdür yardımcısı olarak atanan bir kadın öğretmen, okul müdürü ile anlaşmazlık yaşadığını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

İddiaya göre, okul müdürü kendisine, “Benim haberim olmadan bu okula nasıl atanırsın? Bana sormadan burada çalışamazsın. Kendi istediğim kişiyle çalışırım” diyerek, kadını mobbing uygulamaya başladı. Müdür yardımcısına karanlık bir oda verildi ve ardından odası değiştirilerek, iddialara göre herkesin kullandığı bir tuvalet bulunan bir oda tahsis edildi. Müdür yardımcısı eski odasının kapısını kilitlediğinde ise, okul müdürü kapıyı önce çekiçle ardından tekmeyle kırdırıp açtırarak, eşyaları dışarı çıkardı.

Bu olay medyada yer bulunca Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı ve okul müdürünü açığa aldı. Durum, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Olayın detayları, eğitimdeki bazı bürokratların torpille atanarak şımartıldığını, kendilerini ayrıcalıklı gördüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu tür atamalar, eğitimde kaliteyi ve niteliği düşürmekle kalmayıp, ciddi bir saygısızlık ve kabalık örneği sergiliyor. Bu tür müdürlerin, hele ki İmam Hatip gibi hassas kurumlarda, genç nesillere kötü örnek teşkil etmesi kabul edilemez.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müdürü açığa alması yeterli değil; idarecilik görevinden tamamen alınarak, düz öğretmen statüsünde çalıştırılması gerekmektedir. Bu bile fazlası olabilir, ancak belki böylece vicdani değerlerle tanışma fırsatı bulabilir.

Kaynak: Elazighakimiyethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum