Ücretli Öğretmenlere Müjde: MEB’ten 3 Branşa Rekor Atama

Ücretli Öğretmenlere Müjde: MEB’ten 3 Branşa Rekor Atama
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında 20.000 ücretli öğretmen ataması gerçekleştirerek tarihin en yüksek sayıda ücretli öğretmen görevlendirmesini yaptı. Bu atamalarda en çok özel eğitim, sınıf öğretmenliği ve rehberlik alanlarınd

Ücretli Öğretmenlik Nedir?

Ücretli öğretmenler, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin eksik kaldığı durumlarda derslerin boş geçmemesi amacıyla, ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerdir. Yalnızca girdikleri ders saatleri üzerinden ücret alırlar ve ek ders ücreti dışında herhangi bir ödeme yapılmaz. Örneğin, ayda 100 saat derse giren bir ücretli öğretmen, 150 saatlik ek ders ücreti alır.

En Çok Hangi Branşlara Ücretli Öğretmen Alındı?

2024-2025 eğitim öğretim yılında en çok sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği alanlarına ücretli öğretmen atandı. Bu branşlar, öğretmen açığının en yoğun olduğu alanlar olarak öne çıktı.

Özel Eğitim Öğretmenliği İçin Gereken Kriterler

Özel eğitim alanında görevlendirilecek öğretmenler için bazı kriterler aranmaktadır. Bu öğretmenlerin:

  • Özel eğitim öğretmeni,
  • Rehber öğretmen,
  • Eğitim fakültesi mezunu olması gerekmektedir.

Özel eğitim sertifikası da gerekmekte olup, özel eğitim öğretmenliği veya eğitim fakültesi mezunları için bu zorunluluk yoktur.

Sonuç

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 yılı için gerçekleştirdiği bu rekor atama, eğitimdeki açıkları kapatmayı ve derslerin boş geçmemesini sağlamayı hedefliyor. Özellikle sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği alanlarına yapılan bu yoğun atamalar, öğrencilere daha kaliteli bir eğitim verilmesine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum