Kamu Personeli Sendika Başkanlarının Lüks Araç Kullanmasından Rahatsız: Sol Sendikalar Daha Mütevazı

Kamu Personeli Sendika Başkanlarının Lüks Araç Kullanmasından Rahatsız: Sol Sendikalar Daha Mütevazı
Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, sendika başkanlarının lüks makam araçları kullanmasına yönelik kamu personelinden gelen tepkileri değerlendirdiği yazısında, sosyal medya üzerinden yaptığı ankette memurların bu duruma karşı ciddi bir rahatsızlık duyduğunu be

Ünlü, ankette sendika başkanlarının memur aidatlarıyla elde edilen gelirleri lüks makam araçları için kullanmalarının doğru bulunup bulunmadığını sorduğunu ve önemli bir tepkiyle karşılaştığını vurguladı.

Ünlü, memurların geçim sıkıntısı çektiği bir dönemde, sendika başkanlarının bu tepkilere rağmen davranışlarını değiştirmediklerini belirterek, "Üyelerin bu rahatsızlığını bilmiyor olmaları imkansız. Ancak, bu tepkilerin pek de umursanmadığı anlaşılıyor," dedi.

Sol Sendikaların Mütevazı Tutumu Dikkat Çekiyor

Yazısında, sol sendikaların daha mütevazı bir duruş sergilediğine de dikkat çeken Ahmet Ünlü, "Sol sendikaların başkanlarının maaşları ve harcamaları oldukça mütevazı. Bu da üzerinde düşünülmesi gereken bir durum," ifadesini kullandı. Ünlü, memurların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda, sendika başkanlarının harcamalarında daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Ünlü, "Ben seçimle geldim, istediğimi yaparım" anlayışının hâkim olduğu bir ortamda, sendika üyelerinin aidatlarıyla yapılan harcamaların daha dikkatli yönetilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Delegeler dışında kimseye hesap vermeyen bu tutuma karşı yapılacak bir şey yok gibi görünüyor," diye ekledi.

Sendikalara Karşı Artan Tepkiler

Ünlü, daha önce yaptığı bir başka ankette de sendikalara karşı ciddi bir tepki ortaya çıktığını belirtti. Algının bazen gerçekliğin önüne geçebileceğini ifade eden Ünlü, "Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmaz," diyerek sendikalardaki lüks yaşam tartışmalarının temelinde haklı eleştiriler olduğunu ima etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum