Akademisyenler geçinemiyor! Maaşlarda zam talep ediyorlar

Akademisyenler geçinemiyor! Maaşlarda zam talep ediyorlar
Son yıllarda akademisyenlerin öncelikli olarak odaklandığı bilim, araştırma ve üretme gibi konuların yerini geçim sıkıntısı almıştır.

Mevcut ekonomik koşullarda, akademisyenler temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekmekte, maddi zorluklarla karşı karşıya kalarak geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Bu durumun sonucunda bilim insanlarının ay sonunu getirmede güçlük çektiği, maddi sıkıntılarla boğuştuğu görülmektedir. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Akademisyenler “Ne gecemiz var ne gündüzümüz.. Tatillerde dahi makale yazımı, revizyon, okumalar yapmaktayız. Mesai kavramı olmadan her daim çalışmaktayız. Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz, makas çok açıldı..” şeklinde düşüncelerini belirtmektedir. Ayrıca, birçok akademisyen “uluslararası yayın yapmak, yeniden atama kriterlerini sağlamak için kredi çekiyoruz, borçlarla savaşıyoruz. Çoğu arkadaşımız maddi imkanların yetersizliğinden yurtdışına yerleştiler. Bizler bilimsel çalışmalarımızı ülkemizde daha sağlıklı koşullarda gerçekleştirmek istiyoruz” diyerek zam gerekliliğine dikkat çekmektedir.

Birçok mesleğe son zamanlarda iyileştirmeler yapılmıştır. Ancak, akademisyenlere en son 9 yıl önce iyileştirme yapılmıştır. Bu durumdan dolayı, diğer denk meslekler ile makas oldukça açılmıştır.

Ülkedeki en yüksek tahsil seviyesine sahip akademisyenler verdikleri emeğin karşılığını istemektedir, maaşlarda düzenleme, iyileştirme talep etmektedir. 

Twitter’de #akademikzam diyerek seslerini duyurmaya çalışmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.