SON DAKİKA: AK Parti'den, emeklilere sevindirici haber: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu

SON DAKİKA: AK Parti'den, emeklilere sevindirici haber: En düşük emekli maaşı  12 bin 500 lira oldu
Bu hafta emekli vatandaşlar için oldukça önemli gelişmeler olması bekleniyor. AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, geçim sıkıntısı çeken emekli vatandaşların yüreğine su serpecek açıklamalarda bulundu. Güler, ayrıca 2024 yurtdışına çıkış harcının

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, TBMM'ye sunulan yeni vergi paketi ile en düşük emekli maaşına yönelik düzenlemenin detaylarını açıkladı. Güler, en düşük emekli aylığına 2 bin 500 TL ek zam yapılarak 10 bin liradan, 12 bin 500 liraya yükseltileceğini belirtti. Güler, ayrıca yurtdışına çıkış harcının 500 TL olacağını söyledi. İşte detaylar..

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar TL'dir.

Gözlerin çevrildiği emekliye ek zam düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonların emekli maaşına ek zam için gözlerin çevrildiği saat geldi. ile en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı açıklanıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, detaylarıyla ilgili konuşuyor.

İşte Güler'in açıklamalarından satır başları:

* Vergi teklifimiz 53 maddeden oluşuyor.

* Teklif ile vergi adaletinin güçlendirilmesi, verginin payının artırılması, güvenliğin sağlanması, kayıt dışılıkla mücadele, istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin artırılması, devreden KDV'nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlemeler yapıyoruz.

* SGK mevzuatında ilk defa yaşlılık aylığı bağlananların aynı işyerinde çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan destek priminin Hazine tarafından ödenmesi uygulamasını sonlandırıyoruz.

* Yeni vergi güvenlik müesseseleri de oluşturuyoruz. Asgari kurumlar vergisi vergi sistemimizde yer alacak.

* Başkasına ait pos cihazı ya da IBAN kullananlara, kullandırtanlara cezaları arttırıyoruz.

* Yurtdışına çıkış harcını 500 TL olarak belirliyoruz.

* En düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL olacak.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.