Bakan Duyurdu: 150 Bin Lira Faizsiz Kredide Yeni Gelişmeler

Bakan Duyurdu: 150 Bin Lira Faizsiz Kredide Yeni Gelişmeler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi uygulamasına yeni illerin dahil edildiğini açıkladı.

Yeni evlenecek çiftlere verilen 150 bin lira faizsiz kredi desteğine 3 yeni il daha eklendi. Bakan Göktaş, evlilik kredisi başvurularının nasıl yapılacağı ve detayları hakkında bilgi verdi.

Yeni İller ve Başvuru Koşulları

Evlilik kredisi uygulaması daha önce Adıyaman, Hatay, Gaziantep (sadece İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Malatya ve Kahramanmaraş'ta geçerliydi. Bu illere Karabük, Bartın ve Zonguldak da eklendi. Çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sunulacak.

Aile ve Gençlik Fonu'nda Yeni Düzenlemeler

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında başvurular genişletildi. TÜİK verilerine göre doğurganlık oranlarının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerindeki çiftler bu destekten faydalanabilecek.

Gelir Kriteri Güncellendi

Başvuru şartları da kolaylaştırıldı. Daha önce toplam geliri 2 asgari ücreti aşmayan çiftler başvurabiliyordu. Yeni düzenleme ile bu sınır, çiftlerin toplam gelirinin 2,3 asgari ücrete çıkarılmasıyla güncellendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum