CHP'li Belediye Başkanına 2 Yıl 1 Ay Hapis ve Siyasi Yasak

CHP'li Belediye Başkanına 2 Yıl 1 Ay Hapis ve Siyasi Yasak
Adana'da tehdit suçlamasıyla yargılanan CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 2 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak getirildi. Kararı "hukuk garabeti" olarak nitelendiren Aydar, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da benzer bir siyasi yasakla karşı karşıya kalabileceği tartışmaları sürerken, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi tarafından siyasi yasak getirildi. Aynı davada yargılanan ve siyasetle ilgisi olmayan sanıklar beraat ederken, siyasette aktif olan sanıkların cezaları onandı.

Karşı Oy: Tanık Yok, Şikayet Geç Yapıldı; Beraat Olmalıydı

Kadir Aydar, tehdit suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar, 2’ye karşı 1 oyla onanırken, muhalefet eden üye, şikayetin 13 ay sonra yapıldığını, tanık bulunmadığını ve mağdurların ifadelerinin tutarsız olduğunu belirterek beraat kararı verilmesi gerektiğini savundu.

Aydar: Hukuk Garabeti Var

Kadir Aydar, karar sonrası yaptığı açıklamada, dosyanın eksik incelendiğini, görüntülerin izlenmediğini ve duruşma yapılmadan karar verildiğini söyledi. Aydar, "Siyaset yapmayan sanıklar beraat ederken, siyasetle ilgilenenlerin cezalarının onanması hukuk garabetidir. Yasal haklarımızı sonuna kadar savunacağız" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.