Dolar/TL kurunda her şey sil baştan: Üç dünya devinden Dolar için yeni tahmin! Yıl sonunda kaç TL olacak?

Dolar/TL kurunda her şey sil baştan: Üç dünya devinden Dolar için yeni tahmin! Yıl sonunda kaç TL olacak?
Yatırımda dolara yönelenleri ne bekliyor? Sene sonunda Dolar/TL kuru ne kadar olacak? Döviz fiyatlarıyla ilgili yeni tahminler 3 dünya devinden geldi! JP Morgan, Bank of America ve HSBC yıl sonu dolar kuruna yönelik tahminlerini revize etti. İşte detaylar

ABD'nin köklü bankalarından JP Morgan ve Bank of America ile Ünlü İngiliz bankası HSBC dolar kuru için yeni tahminde bulundu. DEV Bankalar, doların 2024 yılı sonunda hangi seviyede olacağını belirtti...

JP MORGAN'DAN YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ

JP Morgan, Türkiye'deki politika faizinin ve enflasyon oranının zirveye yaklaştığına dair artan güveni vurgulayarak, dolar/TL paritesi için yıl sonu beklentisini 36'dan 35,5'e revize etti.

Banka, enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e düşeceğine inandığını söyledi.

BANK OF AMERİCA 2024 SONUNDA DOLAR/TL TAHMİNİ

Bank of America geçtiğimiz hafta yayımaladığı rapora göre Dolar/TL'nin yıl sonunda 38 seviyesinde olmasını bekliyor

HSBC DOLAR/TL BEKLENTİSİ

HSBC Stratejistleri, 13 Mayıs tarihli notlarında, Dolar/TL yıl sonu tahminlerini açıkladı. HSBC, notta dolar/TL'nin yukarı yönlü yavaş ve sınırlı hareket edeceği görüşünü koruduğunu ve 36,0 olan yıl sonu tahminlerini değiştirmediğini belirtti.

Öte yandan, TL'nin reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin yıl sonunu 37-40 aralığında tamamlayabileceği vurgulandı.

halktv

Etiketler :