SGK Uzmanı Açıkladı: İşte 2025 Yılı Asgari Ücret, Memur ve Emekli Maaşı Tahminleri

SGK Uzmanı Açıkladı: İşte 2025 Yılı Asgari Ücret, Memur ve Emekli Maaşı Tahminleri
2025 yılında memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Habertürk'te yaptığı açıklamalarda bu konuda tahminlerde bulundu. Erdursun, asgari ücret, emekli maaşları ve memur maaşları için üç farklı rakam verdi.

Asgari Ücret Tahminleri
Erdursun, IMF’nin Türkiye’ye asgari ücreti %14 artırma önerisinden bahsederek şunları söyledi:
“IMF, enflasyon hedeflerinin tutturulması adına, asgari ücretin hedeflenen enflasyonun altında artırılmasını öneriyor. Eğer %14'lük bir artış yapılırsa, 17 bin TL olan asgari ücret 19.383 TL’ye çıkar. Ancak hedeflenen enflasyona göre bu artış 20 bin TL’ye kadar çıkabilir. Benim öngörüm, asgari ücretin 20 bin TL ile 21 bin 250 TL arasında olacağı yönünde. Yapay zeka ise bu rakamın 24 bin ile 25 bin TL arasında olacağını tahmin ediyor."

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
Erdursun’un açıklamalarına göre, şu an 12.500 TL olan en düşük emekli maaşının %20'lik bir artışla 15.000 TL'ye çıkması bekleniyor. Ancak geçmişte görülen %49-%50 oranındaki büyük artışların bir daha yaşanmayacağını ve bundan sonra maaş artışlarının %20 civarında olacağını öngörüyor.

Memur Maaşı Artışları
Memurların maaşlarına ise %10 civarında bir artış yapılacağını söyleyen Erdursun, memur emeklileri için de aynı oranın geçerli olacağını belirtti. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları ise %13,5 ila %15 arasında artabilir.

2025 yılı zam oranlarıyla birlikte memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşlarının nasıl şekilleneceği yıl sonuna doğru netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.