Valiler Kararnamesi Hazır: 28 Şehirde Değişim Bu Gece Resmi Gazete'de Yayınlanacak

Valiler Kararnamesi Hazır: 28 Şehirde Değişim Bu Gece Resmi Gazete'de Yayınlanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bu gece Resmi Gazete'de yayınlanacak olan valiler kararnamesiyle 28 şehirde değişiklik bekleniyor. Değişikliklerin özellikle deprem bölgesinde yoğunlaşacağı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre, valiliklerde yapılacak değişiklik çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine özel olarak 8 ilin valisini değiştireceği kararnamenin altına imzasını attı. Bu kararnameyle ilgili ayrıntıların bu gece Resmi Gazete’de yer alması bekleniyor.

Valilik kararnamesi, Türkiye’de valilerin atanması veya görev yerlerinin değiştirilmesi için çıkarılan resmi bir belgedir. İçişleri Bakanlığı'nın teklifi ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile yürürlüğe girer. Valiler, hükümet kararlarını ve yasaları il düzeyinde uygulamakla sorumludur.

Valilerin görev süresi genellikle 5 yıl olarak belirlenir, ancak bu süre dolmadan da Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınmaları veya yer değiştirmeleri mümkündür.

10 Ağustos 2023’te yayımlanan kararname ile 57 ilin valisi değiştirilmiş, 16 vali ise “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine atanmıştı. Son olarak, 10 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarıyla Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.