SON DAKİKA GELİŞMESİ: Diyarbakır'da büyük vurgun ortaya çıktı! MEB, 10 müfettiş birden görevlendirdi

SON DAKİKA GELİŞMESİ: Diyarbakır'da büyük vurgun ortaya çıktı! MEB, 10 müfettiş birden görevlendirdi
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, milyonlarca liralık vurgun ve sahte kayıtlar ortaya çıkarıldı. Gelen ihbarları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yaparak soruşturma başlattı.

Diyarbakır Milli Eğitimde, büyük bir yolsuzluk skandalı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, bölgeye 10 müfettiş gönderdi ve yaşanan dolandırıcılık olayı raporlaştırıldı...

Diyarbakır’da engelli çocuklar üzerinden büyük vurgun yapıldığı iddia edildi. Amida Haber’den İlyas Akengin’in haberine göre; kentte, eğitim verilmemesine rağmen eğitim almış gibi gösterilen ve olmayan öğrenciler üzerinden devletten ödenek alan kreş, rehabilitasyon merkezi ve pansiyonlar üzerinden yapılan denetimlerde milyonluk vurgun yapıldığı öğrenildi.

165 MERKEZDE İNCELEME

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine konu Emniyet Müdürlüğüne iletildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla kentte faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri, pansiyon ve kreşler mercek altına alındı. 165 merkezde yapılan incelemenin ardından uzman ekipler kamera kayıtları ile evrakları inceledi. Yapılan incelemelerde sahte belgelerin yanı sıra sahte kamera kayıtlarının da tutulduğu ortaya çıktı.

KAMERA KAYITLARI DA SAHTE ÇIKTI

165 merkezle ilgili soruşturma başlatılırken, Milli Eğitim Bakanlığı kente 10 müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin incelemesi sürerken, sahte evrak ve kamera kayıtlarıyla kamunun milyonlarca lira zarara uğratıldığı iddia edildi. İncelenen kameralardaki görüntülerin başka yerlere ait olduğu belirlendi.

İKİ YIL ÖNCE DE BÜYÜK VURGUN YAPILDI

Diyarbakır’da 2 yıl önce rehabilitasyon merkezleri üzerinden kamu 60 milyonluk zarara uğratılmıştı. Olmayan öğrencileri var gibi göstererek bakanlıktan ödenek alındığı, “rüşvet havuzu” ile denetimlerden geçildiği belirlenmişti. Konu ile ilgili soruşturma açılmış, bazı kişiler açığa alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.