Küfürlü konuşan okul müdürü hakkında sıcak gelişme: Milli eğitim müdürü soruşturma başlattı...

Küfürlü konuşan okul müdürü hakkında sıcak gelişme: Milli eğitim müdürü soruşturma başlattı...
Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet USTA, Derecik İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Ömer YAZICI hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatılıldığını bildirdi.

TEKZİP YAYINLANMASI İSTEM DİLEKÇESİ

09/08/2024 tarihli “kamubiz.com” haber sitesinde 9 Ağustos 2024 Cuma günün saat 22.18’de İnternette yayımlanan “Okul Müdüründen İlçe Milli Eğitim Müdürüne Şok Küfür!” başlıklı haberin başlığındaki ifade ile haber metni arasında tutarsızlık bulunmaktadır. Haber başlığının gerçeği yansıtmadığından dolayı, yasa gereği tekzip ve düzeltme hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bu nedenle haber başlığının düzeltilmesi için açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

7 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 16:18 ve 16:19 saatlerinde Akçaabat Okul/Kurum Müdürleri Whatsapp sosyal paylaşım grubuna Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin KELEŞ tarafından gönderilen bir anket formu ve bilgi mesajının altına Derecik İlkoklu/Ortaokulu Müdürü Ömer YAZICI tarafından 17:35 ve 17:36 saatlerinde yazılan mesajlarla ilgili olarak İnternet üzerinden yayın yapan “kamubiz.com” haber sitesinde; “Okul Müdüründen İlçe Milli Eğitim Müdürüne Şok Küfür!” belirtilmektedir. Bu haberde ifade edildiği gibi Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet USTA’nın şahsına ve Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğünün kurumsal kimliğine karşı herhangi bir küfürlü ifade içermemektedir. Ayrıca konuyla ilgili olarak; Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Derecik İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Ömer YAZICI hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatılmıştır.

Bu nedenle; Akçaabat Milli Eğitim Müdürünü ve kurumsal kimliğini inciten, itibarını zedeleyen haber başlığının yayından kaldırılmasını, erişimin engellenmesini iş bu tekzip yazısının 5187 Sayılı Basın Kanununun 14. maddesi ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi gereğince tebliğden itibaren 1 gün içinde, ilk 24 saati ana sayfada olmak üzere 1 hafta süreyle sitenizin aynı yerinde aynı sayfada aynı sütunda ve aynı puntolarla yayınlanması için gereğini talep ediyorum. 12/08/2024

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet USTA
Vekili Av. Aslıhan KAR