Malatya Sağlık İl Müdürü Görevden Alınmalıdır!

Malatya Sağlık İl Müdürü Görevden Alınmalıdır!
Şehit Gazi Sen Genel Başkanı Ahmet Adıyaman, Malatya Sağlık İl Müdürü Erhan Berk’e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Adıyaman, yazılı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun gerekli adımları atacağına inandığını ve Malatya Milletvekillerinin konuyu üst mercilere taşıyacaklarına güvendiğini ifade etti.

Kıymetli Malatyalılar,

Şehit Gazi Sen Sağlık Sendikası olarak, 17 bin çalışanın görev yaptığı ve 850 bin kişiye hizmet sunulan Malatya’da sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar kritik bir seviyeye ulaşmıştır. Liyakatten uzak yöneticiler, emri altındaki personele zulmederek çalışma barışını zedelemektedir. Bu nedenle basın açıklaması yapma gereği duyduk.

Zulme Sessiz Kalamayız

Kurumlarımızın verimliliğini artırmak ve çalışanların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla iyi niyetle girişimlerde bulunduk. Ancak bu çabalarımız karşılık bulmadı, aksine tehdit edildik. Bize, diğer sendikalar gibi davranmamız halinde makamın avantajlarından faydalanabileceğimiz söylendi. Ancak biz, bu zulme sessiz kalamayız.

Malatya’da Sağlıkta Yaşanan Başlıca Sorunlar:

  • Malatya 112’de çalışan personelin şikayetleri dikkate alınmıyor, çalışanların yarısına disiplin soruşturması açılmış durumda.
  • Sağlık sorunları nedeniyle rapor alan personele cezai işlemler uygulanıyor.
  • Usulsüz personel görevlendirmeleriyle devlet zarara uğratılıyor.
  • Ambulans kazalarında maddi hasarlar sürücülere yansıtılıyor.
  • Hastanelerde ve 112’de haksızlığa karşı çıkanlar psikolojik baskı ve tehditlere maruz kalıyor.

Görevde Kalması Krizi Büyütür

Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk'in görevde kalması, sorunların daha da derinleşmesine neden olacaktır. Sağlıkta yeniden huzur ve iş barışının sağlanması için yetkililerin bir an önce müdahale etmesini bekliyoruz.

Son Çağrımız

Bir sendika genel başkanı olarak tehdit ediliyorsam, sıradan bir çalışanın hakkını savunması mümkün müdür? Bu adaletsizlikler karşısında susmak vatanseverliğe yakışmaz. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın bu konuda gerekeni yapacağına inanıyorum. Milletvekillerimizden de bu duruma sessiz kalmamalarını rica ediyorum.

Sonuç olarak, Malatya Sağlık İl Müdürü’nün görevden alınması ve çalışanların haklarının korunması için mücadeleye devam edeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağımı ve ilgili yetkililere durumu ileteceğimi kamuoyuna ilan ederim.

Saygılarımla,
Ahmet Adıyaman
Şehit Gazi Sen Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.