Hangi İl Milli Eğitim Müdürü, Makam Aracı İle Öğretmen Eşini ve Çocuğunu Okullarına Bıraktırıyor?

Hangi İl Milli Eğitim Müdürü, Makam Aracı İle Öğretmen Eşini ve Çocuğunu Okullarına Bıraktırıyor?
Ege bölgesinde turizm ilçeleri ile öne çıkan bir il’de yaşanılanlar duyanların ve şahit olanların tepkilerine sebep oldu. Güçlü referansları sayesinde genç yaşında Türkiye’nin önde gelen iline İl Milli Eğitim Müdürü olmanın ağırlığını taşıyamamasından mı yoksa kendisine emanet edilen Devletin mallarının kullanımında olması gereken hassasiyeti kavrayamayışından mı olsa gerek bilinmez ama makam aracını şahsi meselelerinde kullanışı vicdanları sızlatıyor.

Bu haberimizde, il ismi vererek bir kişi yüzünden tüm ili zan altında kalmaması için sadece bazı özelliklerine yer vermenin daha iyi olacağını düşündük. Zaten haberimizin en başını okumaya başlayanlar ve ilgili İl Milli Eğitim Müdürü yaptığını bildiğinden dolayı kendisinden bahsedildiğini hemen anlayacaktır. Baştan söyleyelim, bu İlimizin Milli Eğitim Müdürünün emri altındaki emanetleri kullanırken sınırları aşarak kendi ailesi için kullanmaya başlaması ne Devlet ahlakına ne de Hz Ömer’in torunları olan bizlerin hak ve adalet anlayışıyla bağdaşmaz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “bize Ömerler gerek” diye boşuna dememiş. Çünkü halk, yaşları ne olursa olsun başlarına getirilen yöneticilerin Hz Ömer gibi mumu dahi kullanırken devletin malı hassasiyetiyle hareket etmesini ve kendi şahsi işlerinde devletin malını kullanmamasını bekler.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kendisi gibi eşi de öğretmen olan İl Milli Eğitim Müdürü eşini bazı zamanlar okuluna makam aracıyla bıraktırdığı gibi özel okulda okuttuğu çocuğunu ise okuluna yine makam aracıyla bıraktırmayı da ihmal etmez. Bu şekilde makam aracıyla okula gelmelerine şahit olan okulun öğrencileri, öğretmenleri ve velileri bu durumdan haliyle rahatsız olurlar. Ve İl Milli Eğitim Müdürünün makam aracıyla eşini ve çocuğunu okullarına bıraktırması il genelinde yayılmaya da başlamış durumda…

Ayrıca öğretmen olan eşinin okulunda bu ve bunun gibi diğer şahsa özel uygulamalardan dolayı öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdürünün öğretmen eşi arasında huzursuzluk yaşanır. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü kendisine emanet konumundaki bu görevi yine kullanarak daha da tepkiler sebep olacak bir başka adıma daha imza atar.

Makam aracı olayını ve sonrasında yaşanılanları diğer haberimizde daha detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız...
öğretmenllersitesi

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.