İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine uzman ve başöğretmenlik açıklaması!

İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine uzman ve başöğretmenlik açıklaması!
Eğitim Bir Sen, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine uzman ve başöğretmen hakkı verilmesine ilişkin yeni bir adım attı.

Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında öğretmenlere uzman ve başöğretmenlik getirilmiş ancak ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri kapsam dışı bırakılmıştı.

Düzenlemenin bu hali ile Ocak ayında şube müdürü ve öğretmenler arasındaki maaş farkı iyice açılmış olacak. Bu nedenle şube müdürleri sitemize tepkilerini dile getirmişti.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Eğitim Bir-Sen tarafından yeniden düzenlenmesi istenilen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında bu mağduriyetin giderilmesi istendi.

Konuya ilişkin taslakta yer alan ifadeler şöyle:

'Öğretmen unvanlı kadrolarda bulunmakta iken, fiilen öğretmenlik yapmayanlar veya sonrasında öğretmen kadrosu dışındaki kadrolara atananlara da uzman/başöğretmenlik için başvuru hakkı tanınmalıdır.'

Konuya ilişkin kamubiz.com olarak değerlendirmemiz: Yakın zamanda Meclise gelecek torba kanun kapsamında bu mağduriyetin giderileceğini öngörüyoruz.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
30 Yorum