Okul Müdüründen Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması

Okul Müdüründen Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması
Okul Müdüründen Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması

İHTARNAME
İhtarda Bulunan     :Azmi Yılmaz
Vekili             :Avukat Mutluay Çelik
            Necatibey Caddesi No:25/13 Sıhhiye Ankara
Muhatap         :
1.    www.kamubiz.com/ internet sitesi  
Konu         :Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması
Açıklama ve İstem
1    İnternet sitenizin “https://www.kamubiz.com/egitim/il-milli-egitim-muduru-tacizci-muduru-aciga-aldi-h15469.html” 
bağlantısında yer alan haber, gerçekdışı olmasının yanı sıra, her ne kadar sadece isiminin baş harfleri ile verilmiş olsa da, müvekkilimin kişilik haklarını ihlal etmiştir. Müvekkilimin A.Y.’nin, adı geçen kadın meslektaşıyla aynı ortamda çalışmaları haricinde bir ilgisi bulunmamaktadır. Haberde yer verildiği biçimde gerçekleşen hiçbir söz ve davranışı asla söz konusu değildir.
2- Konuyla ilgili yargısal süreç devam etmekte olup, haberde yer verildiği şekilde müvekkilimin hiçbir söz ya da davranışı ispat edilmiş değildir. Sadece şikayetçi tarafın iddialarını doğru kabul eden, bunları kanıtlanmış vakalar gibi sunan bu haberler müvekkilimiz açısından onarılması imkansız zararlara yol açmak üzeredir. 
3- Söz konusu içeriğin sitenizden çıkarılmasını ve ekte yer verilen düzeltme metnimizin Anayasa’nın 12’nci maddesi, Basın Yasası’nın 14’üncü maddesi, ve internet ortamında yapılan yayınlarına yönelik 5651 sayılı yasanın 9 ve devamı maddeleri gereğince tebliğinden itibaren yayımlanmasını ihtaren bildiririz. Aksi takdirde yine aynı madde hükümünde belirtildiği üzere Sulh Ceza Hakimi’ne başvurulacaktır.07.10.2022
Cevap ve Düzeltme Metni
https://www.kamubiz.com/egitim/il-milli-egitim-muduru-tacizci-muduru-aciga-aldi-h15469.html 
bağlantısıyla verilen haberde; müvekkilim A.Y.’nın aynı okulda  müdür yardımcısı olarak çalışan bir kadın meslektaşına yönelik çeşitli uygunsuz söz ve davranışlarda bulunduğu iddia edilmiştir. Bu kadarla da yetinilmeyerek kendisi hakkında “tacizci, sapık” gibi suç unsuru taşıyan ifadeler kullanılmıştır. 
Müvekkilim A.Y.’nin, adı geçen kadın meslektaşıyla aynı ortamda çalışmaları haricinde söz konusu suçlamalarla bir ilgisi bulunmamaktadır. Haberde yer verildiği biçimde gerçekleşen hiçbir söz ve davranışı asla söz konusu değildir. Söz konusu haberler tamamen davacının asılsız, dayanaksız, iftira niteliğindeki iddialarına dayandırılmış ve fakat olayla ilgili müvekkilin görüşleri ve savunmaları haber konusu edilmemiştir. Habere konu edilen iddialarla ilgili olarak halihazırda yürüyen bir yargılama bulunmakta olup, müvekkilin aklanacağına dair de bir şüphe duymamaktayız. Haber konusu olayın üzerinden 10 aydan fazla süre geçmiş olup, haberin kamuoyunu ilgilendiren güncel bir yönü de bulunmamaktadır. Müvekkil hakkında şikayetçi olan E.B. iddia dışında dosyaya inandırıcı herhangi bir kanıt sunabilmiş değildir.    
Olayın görüntülerinin yer aldığı söylenen, hukuksuz bir biçimde ele geçirilerek kamuoyuna sunulan video kesitinde de herhangi bir suç unsuru yoktur.
Müvekkil gerçekdışı olduğundan hiçbir kuşku duyulmaması gereken haber konusu  iftira niteliğindeki iddialardan yargılama sonucu aklanacaktır. Müvekkil hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü de bulunmadığından; adil yargılamayı etkilemeye yönelik, masumiyet karinesine aykırı, müvekkilin lekelenmeme hakkını ihlal eden, uluslararası sözleşmeler, anayasa ve mevzuat ile güvence altına alınan adil yargılanma hakkını zedeleyen iftira ve suç niteliğindeki iddiaları reddeder, müvekkilin adil yargılanma hakkınına saygı gösterilmesini tüm duyarlı kamuoyundan bekleriz.  
Azmi Yılmaz Vekili
Av. Mutluay Çelik

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum