Zimmet suçu işleyen okul müdürü, müdür yardımcısı oldu

Zimmet suçu işleyen okul müdürü, müdür yardımcısı oldu
Düzce Çilimli Anadolu Lisesi Müdürü M. U okulda göstermelik tiyatro ve drama kursu açtı. Aslında böyle bir kursun olmadığı ve müdürün buradan haksız kazanç elde ederek zimmet suçu işledigi ortaya çıktı. Olayın ardından müdür başka bir okula müdür yardımcısı oldu.

Çilimli Anadolu Lisesi’nde görev yapan okul müdürü M. U., 25 Aralık 2021, 12 Şubat 2021, 26 Mart 2021 tarihlerine motorlu taşıtlar sınavında komisyon üyesi olarak görev yaptı. M. U’nın aynı günlerde Çilimli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hayat boyu öğrenme kapsamındaki drama kursundan da ek ders ücreti aldığı öğrenildi. Aynı günlerde iki farklı yerde görevden görünen Uçarcı’nın Düzce’de tüm eğitim kurumlarında kar tatili olduğu 10-11 Mart 2022 tarihinde de kurslardan kendisine ücret tahakkuk ettirdiği tespit edildi.

KADEME İLERLEME CEZASI VERİLDİ

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
Yapılan tespitlerin ardından Okul Müdürü M. U hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma komisyonunu tarafından iddiaların gerçekliliği ortaya çıktı ve müdür hakkında 4 kademe ilerleme cezası verildi.

-Adli olarak Uçarcı hakkında resmi kurs defterlerini başkasını aldatacak şekilde gerçeğe aykırı olarak düzenlediği anlaşıldığından soruşturma açılmasına, 

-İdari yönden Uçarcı’ya bir daha kurs öğretmenliği yada öğreticiliği verilmemesine,

-Mali yönden ise Uçarcı’nın kurslardan elde ettiği ücreti faiziyle geri ödemesi istendi.

KAYMAKAM SORUŞTURMAYA İZİN VERMEDİ
Disiplin kurulu Uçarcı hakkında iki kez toplanarak adli soruşturma açılmasına yönelik öneride bulunmasına rağmen 18 Temmuz 2022 tarihinde Çilimli Kaymakam vekili olarak görev yapan Cumayeri Kaymakamı Haluk Çakmak, adli soruşturmaya izin vermedi. Uçarcı, bu kez Cumayeri Çok Programlı lisesine müdür olarak atandı. Ancak bir süre sonra bu atanması geri çekildi. Son olarak 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’ne müdür yardımcısı olarak atandı. Kendisine ulaştığımız Haluk Çakmak, konuyla ilgili telefonda açıklama yapamayacağını iletti.

odatv

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.