Kurban Bayramı öncesi emeklileri sevindirecek karar: Emekli maaş ve ikramiye ödemelerinde SON DAKİKA...

Kurban Bayramı öncesi emeklileri sevindirecek karar: Emekli maaş ve ikramiye ödemelerinde SON DAKİKA...
Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşları ne zaman ödenecek? Maaşlar ve ikramiyler kurban bayramından önce yatacak mı? CNN Türk hükümetin maaş ve ikramiye ödemeleri tarihlerini gündemine aldığını bildirdi

Emekli maaşlarında yeni gelişme! Kurban Bayramı öncesi milyonlarca emeklinin, maaş ve ikramiyeleri erken yatacak. CNNTürk'ün aktardığına göre, emeklilere maaş ve ikramiye ödemeleri 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

İşte yaklaşan Kurban Bayramı öncesi emeklileri sevindirecek haberin detayları

BİR DEFAYA MAHSUS

Emeklilerin maaşlarının normal tarihinden önce yatırılması kararlaştırıldı. Normalde Haziran ayı maaşları 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacaktı. CNNTürk'ün aktardığına göre, maaş ödemeleri bir defaya mahsus olmak üzere öne alınacak.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

İkramiye ile maaş ödemeleri için en muhtemel tarihler 10-14 Haziran arası. Ödemeler, emeklilerin statülerine göre tarihlere dağıtılacak. İlk olarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklileri, ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler yapılacak.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Milyonlarca emekli temmuz zammını heyecanla bekliyor. 6 aylık enflasyon beklentilerine göre emekliye temmuzda yüzde 25 zam yapılacak. Ancak emeklinin alım gücünü artırmak için masada 2 farklı formül daha bulunuyor. Bunlardan biri yüzde 5'lik refah artışı ile zammın yüzde 30'a çıkarılması, ikincisi ise zammın yıllık enflasyon tahminine göre yani yüzde 38 civarında yapılması.