Memur-Sen: Yardımcı Hizmetler Sınıfı Miadını Doldurdu, Kaldırılmalı!

Memur-Sen: Yardımcı Hizmetler Sınıfı Miadını Doldurdu, Kaldırılmalı!
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması gerektiğini vurguladı.

Doğan, "İşlevini yitiren Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, çalışanlara eğitimlerine uygun olarak Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler Sınıfı kadrosu verilmelidir" şeklinde konuştu.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Artık İşlevini Yitirdi

Doğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın mevcut durumunun günümüz şartlarına uymadığını belirtti. Bu sınıfta çalışanların büyük bir kısmının eğitimlerini tamamlayarak lisans ve yüksek lisans dereceleri aldığını ve idari görevler üstlendiklerini ifade etti.

Doğan, açıklamasında şunları söyledi: "Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın çoğu artık mutemetlik, saymanlık gibi idari görevler üstleniyor. Bugün hastanelerde, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde birçok idari iş, bu sınıfta çalışanlar tarafından yürütülmektedir. Yardımcı Hizmetler Sınıfı, geçmişte yaptığı görevlerin çoğunu artık farklı istihdam ve çalışma modelleriyle yerine getirdiği için, bu sınıfın işlevi kalmamıştır."

Eğitimlerine Uygun Kadrolar Verilsin

Doğan, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın kaldırılması ve bu sınıfta çalışanların eğitimlerine uygun olarak Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler Sınıfı kadrolarına atanması gerektiğini savundu. "Çalışanlarımızın eğitim seviyeleri göz önünde bulundurularak, onlara uygun kadrolar verilmesi hem verimliliği artıracak hem de adaletli bir yönetim anlayışını pekiştirecektir" dedi.