Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda!

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda!
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor! Libya'daki iç kriz ve artan jeopolitik riskler, Brent petrolün varil fiyatını etkiliyor.

Bugün brent petrolün varil fiyatı yüzde 2.5 artış göstererek 81,00 dolara yükseldi. Bu artış, akaryakıt fiyatlarında yeni bir zam olasılığını gündeme getiriyor.

Geçtiğimiz hafta Brent petrolün fiyatı, küresel talep endişeleri nedeniyle 75 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak yeni hafta itibarıyla fiyatlarda belirgin bir artış yaşandı. İstanbul Avrupa yakasında şu an benzinin litre fiyatı 43,24 TL, motorinin litre fiyatı ise 43,16 TL olarak belirlenmiş durumda.

Petrol fiyatlarındaki yükselmenin sebepleri arasında Ortadoğu'daki savaşlar ve Ukrayna-Rusya çatışmaları yer alıyor. Bu gelişmeler, petrol arzını tehdit ederek fiyatların artmasına neden oluyor. Dolayısıyla, akaryakıt fiyatlarında önümüzdeki günlerde yeni bir zam olasılığı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.