Naci Görür'den Uyarı: "Eli Kulağında" Diyerek 7.4 Şiddetinde Deprem Beklediğini Açıkladı

Naci Görür'den Uyarı: "Eli Kulağında" Diyerek 7.4 Şiddetinde Deprem Beklediğini Açıkladı
Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ve çevresinde en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklediğini belirtti. Türkiye'nin deprem riskine dikkat çeken Görür, özellikle Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde büyük bir depremin kapıda olduğunu söyledi.

Görür, Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucunun Karlıova bölgesinden geçtiğini ve bu kısmın Yedisu Fayı olarak adlandırıldığını belirtti. Bu fay hattının deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Görür, burada meydana gelecek olası bir depremin 7’nin üzerinde bir büyüklükte ve yıkıcı olabileceğine dikkat çekti.

Kanal Fırat'ta yayınlanan 'Gündem' programına katılan Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Erzincan'ın doğusundaki Karlıova, Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucunu oluşturuyor ve bu bölgeyi Yedisu Fayı olarak adlandırıyoruz. Bu fay hattı, Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında yer alıyor. Deprem üretecek bir bölge ve olası bir deprem 7'nin üzerinde ve yıkıcı olabilir. Bölgedeki bina ve nüfus yoğunluğu düşük, ancak yine de can kaybı yaşanabilir. Bu konuda yetkilileri uyardım ve Tunceli'de gerekli çalışmalar yapılıyor."

Görür ayrıca, 20 Şubat depremlerinin bu bölgeye enerji transfer etmiş olabileceğini belirterek, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında beklenen depremin en az 7.4 büyüklüğünde olacağını söyledi. Bingöl-Göynük arasındaki diğer bir fay hattının da tehlikeli olduğunu ve burada da 7 büyüklüğünde bir depremin yaşanabileceğini ifade etti. Bu hattın güneybatıya doğru ilerleyerek Palu, Elazığ ve Malatya’ya doğru uzanabileceğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.