Ünlü Banka Tahminini Açıkladı: 2025 Asgari Ücrette Yüzde 30 Zam Beklentisi

Ünlü Banka Tahminini Açıkladı: 2025 Asgari Ücrette Yüzde 30 Zam Beklentisi
2024 yılında asgari ücret, Ocak ayında yapılan yüzde 49'luk artışla 17 bin 2 TL'ye yükseltildi. Milyonlarca çalışan şimdiden 2025 asgari ücretinin ne kadar olacağını merak ediyor. Bu konuda ünlü banka Deutsche Bank, tahminlerini açıkladı.

Türkiye'de milyonlarca kişi asgari ücretle geçinirken, artan enflasyon ve yaşam maliyetleri nedeniyle 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam büyük bir merak konusu.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM BEKLENTİSİ!

Deutsche Bank analistleri, 2025 yılı için enflasyonun yüzde 23 seviyelerinde olacağını öngörüyor ve asgari ücrete tek seferde yüzde 25 ile yüzde 30 arasında bir zam yapılacağını tahmin ediyor.

Temmuz ayında beklenen ara zam, hükümet tarafından yapılmayacağı açıklandıktan sonra, milyonlarca çalışan 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam için umutlarını koruyor. Deutsche Bank'ın bu tahmini, 2025 yılında asgari ücretin önemli ölçüde artabileceği yönünde beklentiler oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.