Altın tahminleri son dakika değişti! Dev bankalardan altın için yeni tahmin: Citi, Goldman Sachs, JPMorgan...

Altın tahminleri son dakika değişti! Dev bankalardan altın için yeni tahmin: Citi, Goldman Sachs, JPMorgan...
Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatlarında beklenmeyen gelişme. Citi, Goldman Sachs, JPMorgan gibi dev bankalar tahminlerini açıkladı. Tüm detaylar haberimizde.

Sene sonu altın fiyat tahminleri değişti! Dev yatırım bankaları açıklamalarını güncelliyor! Altın fiyatlarında Çin etkisi nasıl olacak? Sektör oyuncuları, Çin'in fiyatların Mayıs ayında ulaştığı rekor seviyelerden gevşemesinin ardından külçe altın alımına devam etmesinin beklendiğini söyledi.
Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DEV BANKALARIN BEKLENTİSİ: ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altına yönelik talep artarken altın fiyatı ons başına 2295 dolar seviyesinde.

CNBC-e'nin aktardığına göre artan talep nedeniyle altının 2024 sonunda daha da yüksek seviyelere geleceği tahmin ediliyor. UBS, Eylül 2024’te sarı metalin ons başına 2500 dolara olacağını tahmin ederken yıl sonunda 2600 dolara çıkmasını beklediklerini duyurdu.

JPMorgan ise altının 2024’ü ons başına 2315 dolar seviyesinde kapatacağını 2025’te ise 2500 doları geçeceğini tahmin ediyor.

Yatırım bankası devi Goldman Sachs da altında yükselişin sürmesini bekliyor. Banka, 2024 yıl sonu için altının ons fiyatı hedefini 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolar seviyesine çıkardı.

Citi analistlerinin öngörüsüne göre ise altın 18 ay içerisinde 3 bin dolara kadar çıkabilir.

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.