Asgari Ücret Zammında Masadaki 3 Rakam

Asgari Ücret Zammında Masadaki 3 Rakam
Milyonlarca çalışan, yeni asgari ücret zammını merakla bekliyor.

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'da (OVP) enflasyon hedefleri belirlenirken, zammın bu verilere göre yapılacağı tahmin ediliyor. Ancak refah payı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı inisiyatif de zammı etkileyecek faktörler arasında.

Asgari ücretin belirlenmesine 3.5 ay kaldı. Geçmişte yılda iki kez zam yapılan asgari ücret, son hükümet açıklamaları doğrultusunda artık yılda bir kez zamlanacak.

Haziran 2023'te yapılan artışla asgari ücret 11.402 TL olmuş ve bu tutar 31 Aralık 2023'e kadar geçerli olmuştu. Aralık ayında alınan kararla ise 2024 yılı için asgari ücret 17.002,12 TL olarak belirlenmişti. Bu yeni ücret, 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Ekonomi yönetimi, Türkiye'nin önümüzdeki üç yılı kapsayan Orta Vadeli Program'da 2024 yılı sonunda enflasyonun yüzde 41,5'e gerilemesini hedeflediğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.