Dünya Devi Bankadan Altın Tahmini: Rekor Üstüne Rekor Kıracak!

Dünya Devi Bankadan Altın Tahmini: Rekor Üstüne Rekor Kıracak!
Avustralyalı banka ANZ Group, altının ons fiyatının 2.900 dolara kadar çıkabileceği tahminini paylaştı. Ünlü bankaya göre, Fed'in gevşek para politikası, merkez bankalarının artan altın alımları ve jeopolitik gerginlikler altının yükselişini destekleyen t

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı ve Kapalıçarşı'da 2 bin 818 liradan işlem görüyor. Küresel piyasalarda ise ABD Merkez Bankası (Fed) ve diğer büyük merkez bankalarının para politikası kararları yakından takip ediliyor. Türkiye’de de gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilmişken, ANZ Group’tan altının ons fiyatının 2.900 dolara ulaşabileceğine dair bir açıklama geldi.

Altının Ons Fiyatı 2.900 Dolara Ulaşacak

ANZ Group tarafından yayımlanan raporda, altının rekor seviyelerine ulaşarak daha da yükselebileceği belirtildi. Raporda, Fed'in parasal gevşeme adımları, merkez bankalarının altın alımları ve güvenli liman talebinin artışının bu yükselişi desteklediği vurgulandı.

ANZ analistleri Soni Kumari ve Daniel Hynes, altının rekorlar kırdıktan sonra daha da yükselmeye hazır olduğunu belirterek, "Yaklaşan parasal gevşeme, zayıflayan ABD doları ve süregelen jeopolitik gerginlikler altın fiyatlarını destekleyecek temel etkenler" dedi.

Altın, yıl içinde Fed'in genişlemeci politikalarına yönelik beklentiler, merkez bankalarının altın talebi ve artan jeopolitik riskler nedeniyle yüzde 20'den fazla değer kazandı. Düşük faiz oranları da faiz getirmeyen altının cazibesini artırarak fiyatların yükselmeye devam edebileceği sinyalini veriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.