Bankada parası olan merak ediyor: Kapıda faiz indirimi var mı? İşte dünya devi 4 bankadan son tahmin

Bankada parası olan merak ediyor: Kapıda faiz indirimi var mı? İşte dünya devi 4 bankadan son tahmin
ABD'nin önde gelen bankacılık devleri Citi, Bank of America, Morgan Stanley ve İsviçre'nin en büyük bankası UBS; TCMB'nin faiz indirimine başlayacağı tarih için öngörüde bulundu. İşte dünya devi 4 bankanın son tahminleri:

2024 yılında Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz politikaları hakkında yabancı finans kuruluşlarının tahminleri paylaşıldı. Peki, 4 dev bankaya göre erken bir faiz indirimi kapıda mı?

Citi: Kasım Ayına Kadar Faizler Sabit

Citi, TCMB'nin Kasım ayına kadar faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor. Türkiye ekonomisindeki yavaşlamanın erken bir faiz indirimi riskini artırabileceğini, ancak Kasım ayına kadar beklemenin daha muhtemel olduğunu ifade ediyor.

Bank of America: Aralık Ayında Faiz İndirimi Mümkün

BofA, Türkiye'de enflasyonun Eylül ayına kadar yüzde 50'lik politika faizinin altına düşeceğini öngörüyor. Ancak hizmet enflasyonundaki yavaşlama ve talep etkisinin henüz tam olarak devreye girmemesi nedeniyle, TCMB'nin Aralık ayında temkinli bir faiz indirimi yapabileceğini düşünüyor.

Morgan Stanley: İlk İndirim Şubat 2025’te

Morgan Stanley, 2024 sonu enflasyon tahminini yüzde 42,4 olarak belirledi ve TCMB'nin yılın geri kalanında faizleri sabit tutmasını bekliyor. Banka, ilk faiz indiriminin Şubat 2025’te gerçekleşeceğini öngörüyor.

UBS: Faizler Yıl Sonuna Kadar Sabit Kalacak

UBS, TCMB'nin faizleri 2024'ün 3. çeyreğinde sabit tutacağını tahmin ediyor. Döviz rezervlerinin artışı ve TL'nin istikrarı göz önünde bulundurulduğunda, TCMB'nin faiz oranlarını yıl sonuna kadar yüzde 50 seviyesinde tutma olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.