Bankada Parası Olanlar Dikkat: Mevduat Faizlerinde Değişim Kapıda! Uzman İsim Tarih Verdi, Aylık 42 Bin TL Kazanç Mümkün

Bankada Parası Olanlar Dikkat: Mevduat Faizlerinde Değişim Kapıda! Uzman İsim Tarih Verdi, Aylık 42 Bin TL Kazanç Mümkün
Son dönemde yatırım arayışındaki vatandaşlar farklı yollar deniyor. Kimileri altına yönelirken, kimileri ise mevduat faizlerinden yararlanmayı tercih ediyor. Bankaların mevduat faiz oranları haftalık olarak değişkenlik gösteriyor.

Merkez Bankası'nın son verilerine göre, bu değişikliklerin yatırımcılara nasıl yansıyacağını Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş açıkladı.

Merkez Bankası'nın açıkladığı son verilere göre, bankaların uyguladığı ortalama faiz oranlarında değişiklikler gözlemlendi. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasıyla, bankalardaki faiz oranlarındaki düşüş sınırlı kaldı. Bu çerçevede; 1 aya kadar vadede faiz oranı yüzde 53,82, 3 aya kadar vadede yüzde 59,21, 6 aya kadar vadede yüzde 52,57, 1 yıla kadar vadede yüzde 52,52, 1 yıl ve daha uzun vadede ise yüzde 37,31 olarak belirlendi.

Milliyet'e konuşan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, yatırımcıları Eylül ayına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kurtuluş, "Şu anda ortalama faiz oranlarına baktığımızda, 1 aylık mevduat faizi yüzde 53-54 bandında seyrediyor. 3 aylık vadelerde ise bu oran bazı bankalarda yüzde 49'a kadar düşüyor. Önümüzdeki ay içinde Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutmasını bekliyoruz. Bu dönemde mevduat yatırımları devam edebilir, bankalar bu faiz oranları üzerinden mevduat sunmaya devam edeceklerdir" dedi.

"BANKALARIN DAHA YÜKSEK FAİZ SUNMA DURUMU OLABİLİR"

Eylül ayına dikkat çeken Kurtuluş, mevduat yatırımlarının bu dönemde mantıklı olacağını belirtti.

1 MİLYON LİRA NE KADAR KAZANDIRIYOR?

Kurtuluş, "1 milyon TL'si olan bir kişinin aylık kazancı 42 bin TL civarında. Üç aylık vadede ise bu kazanç 37 bin 980 TL'ye düşüyor. Bu nedenle şu anda 1 aylık vadeli yatırımın daha karlı olduğunu düşünüyoruz. Çekilen paranın yeniden mevduata yatırılmasıyla bileşik faizden daha yüksek gelir elde edilebilir" açıklamasında bulundu.

Kurtuluş ayrıca, bankaların üçüncü çeyrek hedeflerini tutturmak amacıyla Eylül ayında 1-2 puan daha fazla faiz sunabileceklerini belirtti. "Eylül ayında mevduata yatırım yapmak daha mantıklı olacak. Uzun vadeli mevduat yatırımlarını pek tavsiye etmiyoruz, 1 aylık ve 3 aylık vadeler daha sağlıklı olacaktır" dedi.

GÖZLER 10. AYA ÇEVRİLDİ

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, Merkez Bankası'nın Ekim ayından itibaren politika faizinde indirim yapabileceğini öngörüyor. "Merkez Bankası'nın 10. aydan itibaren faiz oranlarını düşürmesi bankaları da etkiler. Bu durum mevduat faizlerinin de düşmesine yol açacaktır. Yıl sonunu beklemeden, 10. aydan itibaren faiz indirimleri başlayabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.