Dev ABD bankası yatırımcıları uyardı: Altın tavsiyesi verdi!

Dev ABD bankası yatırımcıları uyardı: Altın tavsiyesi verdi!
Bank of America stratejisti Michael Hartnett, altın fiyatları rekor seviyelere yakın olmasına rağmen yatırımcılara altın almayı önerdi.

Geçtiğimiz hafta, altın yatırımcısına en çok kazandıran varlık oldu. Ons altının fiyatı 2.500 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

CNBC-E'de yer alan habere göre, Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, altın fiyatlarının zirveye yakın seyretmesine rağmen yatırımcılara altın almalarını tavsiye etti. Hartnett, Perşembe günü yayınladığı notta, yatırımcılara "Merkez bankalarının yaptığını yapın, altın alın" önerisinde bulundu.

Hartnett, Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda faiz indirimine gitmesinin gelecek yıl enflasyonun yeniden artmasına neden olabileceğini belirtti. Bu durumda, tarihsel olarak enflasyon dönemlerinde güçlü performans gösteren altın gibi reel varlıkların önemine dikkat çekti.

Altın, ABD Teknoloji Hisselerini Geride Bıraktı

Altın, bu yıl %20 civarında değer kazanarak, S&P 500 endeksini birkaç puan geride bıraktı ve teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösterdi. Hartnett, altının ABD teknoloji hisselerini geride bırakan tek varlık olduğunu vurguladı.

Yatırımcıların İlgisi Zayıf Kaldı

Business Insider'ın haberine göre, ilginç bir şekilde altının bu yükselişi yatırımcıların ilgisini çekmedi. Altın, bu yıl 2,5 milyar dolarlık net çıkış yaşadı; yani yatırımcılar bu rekor ralliden kar elde etmeyi tercih ettiler. Hartnett, bu durumun merkez bankalarının eşi benzeri görülmemiş altın alımlarıyla açıklanabileceğini ifade etti ve Çin Merkez Bankası'nın 2023 yılında en büyük altın alıcısı olduğunu ekledi.

"Altın şu anda ikinci en büyük rezerv varlığıdır ve varlık sınıfları arasında hisse senetlerine en düşük korelasyona sahiptir," diyen Hartnett, yatırımcılara IAUM ve GLDM gibi altın ETF'lerini değerlendirmelerini tavsiye etti.

Altın fiyatları Cuma günü %1,23 artışla 2.547,60 dolara yükseldi ve Salı günü ulaşılan rekor seviyenin sadece 23 dolar altında kaldı. Fiyatlar öyle yüksek ki, standart bir altın külçesi artık 1 milyon dolara mal oluyor.

ekonomim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.