ENAG enflasyonu kendi hesapladı! ENAG Temmuz enflasyonu yüzde kaç çıktı?

ENAG enflasyonu kendi hesapladı! ENAG Temmuz enflasyonu yüzde kaç çıktı?
Türkiye, bugün TÜİK tarafından açıklanacak olan Temmuz enflasyonu ve Ağustos 2024 kira artış oranına odaklanırken, ENAG beklenen rakamları önden duyurdu. Peki, ENAG Temmuz enflasyonu yüzde kaç çıktı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı. Akademisyenler tarafından kurulan ENAG, Temmuz 2024 dönemi enflasyon verilerini duyurdu. İşte ENAG Temmuz enflasyonu:

ENAG verilerine göre, Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yüzde 5,91 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 100,88 olarak gerçekleşti.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz ayı enflasyon araştırmalarının sonucunu açıkladı. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Temmuz ayında yüzde 5,91 arttı ve E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 100,88 oldu.

TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında, en fazla yükseliş yüzde 9,30 ile "Giyim ve ayakkabı" kaleminde gerçekleşti. En çok aylık düşüş ise yüzde 0,00 ile sağlık grubunda oldu.

ENAG, Haziran ayı enflasyon oranını yüzde 4,27 olarak duyurmuştu. ENAG’a göre, Haziran ayında E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 113,08 olarak gerçekleşmişti.

İstanbul'un Temmuz Ayı Enflasyonu

Öncü göstergeler de Temmuz ayında enflasyonun artacağını gösteriyordu. 2024 Temmuz ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,21, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 1,04 oranında arttı. Temmuzda yıllık artış perakendede yüzde 72,80, toptan eşyada ise yüzde 55,12 olarak gerçekleşti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.