ING, Bloomberg ve Reuters'tan kritik faiz tahmini!

ING, Bloomberg ve Reuters'tan kritik faiz tahmini!
Merkez Bankası'nın 23 Kasım Perşembe saat 14.00'te açıklayacak olduğu faiz kararına ilişkin Bloomberg, Reuters ve ING'den tahmin geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) perşembe günü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklayacağı faiz kararına ilişkin üç önemli açıklama geldi. Bloomberg, Reuters ve ING anketlerinden Kasım ayında çıkan politika faiz sonuçları şöyle:

Bilindiği üzere geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde yüzde 35’e yükseltilmişti.

ING'den, faiz artışı için kritik tahmin!

Hollanda merkezli bankacılık şirketi ING’nin ekonomistleri Merkez Bankası’nın 250 baz puan faiz artışıyla hız keseceğini tahmin etti

Yüzde 40 tahmini

ING ekonomistleri hafta ortasında yayınladığı bir gelişmekte olan ülke raporunda TCMB’nin 250 baz puanlık iki artış sonrasında yüzde 40 faiz oranında duracağını tahmin etti.

Reuters'tan 'faiz' anketi

Reuters'ın anketine katılan 21 ekonomist, yüzde 35 seviyesindeki politika faizinde artış beklerken, tahminler yüzde 37.5 ile yüzde 40 bandında yer alıyor. Ankete göre politika faizinde 16 ekonomist 250 baz puan, üç ekonomist 500 baz puan, bir ekonomist 350 baz puan ve bir ekonomist ise 300 baz puan artış bekliyor.

Aralık ayında da faiz artışı devam edecek

Reuters anketine göre de TCMB'nin aralık ayında da faiz artışlarına devam etmesi bekleniyor. Ankette 2023 sonu faiz tahminlerinin medyanı yüzde 40 seviyesinde bulunuyor. Tahminler yüzde 40 ile yüzde 45 bandında yer alıyor.

Bloomberg'a göre faiz 2024'te zirveyi görecek

Merkez Bankası'nın kasım ayında 250 baz puan artışla yüzde 37,5 seviyesine çıkarması bekleniyor. 2024 yılı için faizde zirve beklentisi ise yüzde 40-50 oldu.

KASIM AYI FAİZ BEKLENTİSİ

Kasım ayı faiz anketinde; maksimum beklenti yüzde 40, minimum beklenti yüzde 37,5 oldu.

FAİZDE ZİRVE BEKLENTİSİ

Ayrıca 20 kurum 2024 yılına ilişkin faizde zirve beklentisini paylaştı. Buna göre 2024 yılında politika faizinin yüzde 40 seviyesinde zirve yapması bekleniyor. 2024 yılında zirve seviyeye ilişkin maksimum beklenti yüzde 50 olurken, minimum beklenti yüzde 38’de gerçekleşti.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.