Yeni düzenleme geliyor! Kiracıların ev tutabilmesi için bu belgeleri hazır etmesi gerekecek

Yeni düzenleme geliyor! Kiracıların ev tutabilmesi için bu belgeleri hazır etmesi gerekecek
Türkiye'de ev sahipleri kiracılar için düğmeye bastı. Kiracılar artık gerekli belgeleri göstermeden ev tutamayacaklar.

Türkiye'de ev sahipleri kiracılar için düğmeye bastı. Kiracılar artık gerekli belgeleri göstermeden ev tutamayacaklar. Ülke geneli kira artışında yüzde 25'lik sınır 1 Temmuz itibariyle sona ererken kira bedelleri de bir anda yükseldi. Bu süreçte ev sahiplerinin de kiracı kriterleri artmaya başladı.

Temmuz ayı itibariyle açıklanan kira artış oranının yüzde 65 civarında olduğunu ifade eden İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, yeniden kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların arttığını aktardı.
1 Temmuz'dan itibaren Türkiye genelinde bir milat başladığını dile getiren Akgün, iki yıldır bekleyen ev sahiplerinin de rakamları yükselttiğini hatırlattı. Kira bedellerinin yaz aylarında kaçınılmaz artış trendine girdiğini aktaran Akgün, kiralık dairelerin azaldığını söyledi.

“İnsanlar ya evleniyor ya boşanıyor. Mülk sahipleriyle sorun yaşayan kiracılar tahliye ediliyor. Ciddi bir sirkülasyon var kira sektöründe" diye konuşan Akgün İzmir'de boş bir dairenin fiyatının lokasyona göre, 15 ile 30 bin lira arasında değiştiğini kaydetti

EV SAHİPLERİ BELGE İSTİYOR

Akgün, şimdi ev kiralanmadan önce GBT (Genel Bilgi Toplama) ve KKB (Kredi Kartı bilgisi) istenildiği söyledi.

Ekonomik olarak insanların bankalara borcu olup olmadığı ile ilgili araştırma, findeks raporu isteyenlerin olduğunu söyleyen Rıdvan Akgün, “Mutlaka kefil istiyorlar. Mutlaka çalışsın, düzenli geliri olsun, maaşı olsun, tahliye taahhütnamesi versin gibi şartları var. Bankaya gidip, krediyi rahat alıyorsunuz ama kolay kolay daire kiralayamayabiliyorsunuz. Kız istemeye gidiyorsunuz, gönüller bir olunca onu da çok rahat alıyorsunuz; ama bu tarafta mülk sahipleri, kiracılara inanılmaz kriterler dayatıyor. Kiracılara Allah yardım etsin. Yasa onlardan yana gibi bile görünse hepsine ev nasip etsin." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.