İslam Memiş 2 ay sonra pişman olursunuz bu fırsatı kaçırmayın diyerek açıkladı!

İslam Memiş 2 ay sonra pişman olursunuz bu fırsatı kaçırmayın diyerek açıkladı!
Finans analisti İslam Memiş hafta başı tanıtılan ortak konut kredisi kampanyasıyla ilgili düşüncelerini Tv100'e açıkladı.

Finans analisti İslam Memiş hafta başı tanıtılan ortak konut kredisi kampanyasıyla ilgili düşüncelerini Tv100'e açıkladı.

Tv100'e hazırladığı haftalık yazısında İslam Memiş bu krediyi ve avantajı kaçırmayın diyerek aşağıda ki ifadelere yer verdi:

Kamu bankası “ortak konut kredisi” kampanyası ev sahibi olmayı düşünen kişilere büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu kampanya sayesinde, kredi yükü paylaşılıyor ve bireyler daha düşük taksitlerle ev sahibi olabiliyorlar. Başvuru yapmak için Ziraat Kamu Bankası’nın internet sitesinden gerekli bilgileri doldurarak veya en yakın şubeye giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Konut kredisi faiz oranları ise güncel ekonomik duruma göre belirlenmektedir. Bankanın resmi web sitesinden veya şubelerinden güncel faiz oranlarını öğrenebilirsiniz. Konut kredisi faiz oranları genellikle piyasadaki genel faiz oranlarına paralel olarak değişiklik gösterebilir.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası, çok fazla kişinin gelir beyanıyla yüksek tutarlı kredi taksitlerini kolay bir şekilde ödeme imkanı sağlıyor. Söz konusu krediyi en az 2, en fazla 5 kişi ortak olarak kullanabiliyor.

Kampanya ile konut kredisi kampanyasından yararlanabilmek için;

En az 2, en fazla 5 kişi düzenli gelire sahip olmalı ve krediye ortak başvuru yapması gerekiyor. Bunun dışında söz konusu kredi, SPK lisanslı ekspertiz firmalarının belirlemiş o konut değerine göre veriliyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenmiş olan azami kredi tutarları dikkate alınıyor ve akabinde de kredi miktarı belirleniyor. Söz konusu kredinin teminatı olarak ipotek tesis ediliyor ve gerekirse ek teminat talep edilebiliyor.

Ortak tapu çıkartılmasına imkan veren konut kredisidir.

Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne kullandırılabilmektedir.

​Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirlenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.