TAŞERON İŞÇİYE KADRO SON DAKİKA | TBMM’ye geldi! 90 bin taşeron işçi kadro bekliyor

TAŞERON İŞÇİYE KADRO SON DAKİKA | TBMM’ye geldi! 90 bin taşeron işçi kadro bekliyor
TBMM’ye sunulan yeni önerge ile, taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik umutlar yeniden yeşerdi. Yaklaşık 90 bin taşeron işçi için kadro düzenlemesi bekliyor ve kadro sürecinin hızlanmasını istiyor. İşte detaylar…

Taşeron işçilere kadro son dakika! Soru önergesi ile 100 bin taşeron işçiye kadro verilmesi istendi. TBMM'de görüşülmeye devam eden bir çok kanun teklifinin yanısıra, taşerona kadro düzenlemesi de bu maddeler arasında yer alması isteniyor. Zira Taşerona kadro yasası TBMM'de kabul edilirse, İŞKUR TYP'li, belediye şirket işçileri gibi birçok çalışanın en düşük maaşları yükselecek...

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, taşerona kadroyla ilgili soru önergesi verdi

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, kamuda taşeron statüsünde çalışan yaklaşık 90 bin işçi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN 'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yaldır, IŞIKHAN'a Taşeron işçilere hükümet tarafından defalarca verilen kadro sözünün ne zaman yerine getirileceğini ve bu konuda bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

Milletvekili Turan Yaldır, önergede şunları ifade etti >>

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik geçtiğimiz yıllarda çeşitli düzenlemeler yapıldı. 80 bini aşkın taşeron işçi geçtiğimiz yıllarda kadroya alındı. Ancak halen kamuda taşeron statüsünde çalışan yaklaşık 90 bin işçi kadro bekliyor. Hükümet, kalan taşeron işçilerin de kadroya alınması için çalışmalar yürüttüğünü her seçim döneminde beyan etse de halen bir adım atmadı. Konuyla ilgili yasal düzenlemeler ve son gelişmeler sık sık gündeme geliyor. Kamuda taşeron işçilerimiz kadro hakkını almak istiyor.

Bu bağlamda;

1. Kamu kurumlarında toplam kaç işçi çalışmaktadır?

2. Halen kadroya alınmayan kaç işçi bulunmaktadır?

3. Kadrosuz olarak çalışan işçilerin kurumlara göre dağılımı ve meslekleri nelerdir?

4. Taşeron işçilere hükümet tarafından defalarca verilen kadro sözleri ne zaman yerine getirilecektir?

5. Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

6. Kamuda tasarruf tedbirleri sebebiyle taşeron işçilerin kadroya alınması konusu bakanlığınızın gündeminden çıkacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.