Japon deprem uzmanı uyardı! İşte İstanbul'daki riskli ilçeler..

Japon deprem uzmanı uyardı! İşte İstanbul'daki riskli ilçeler..
İstanbul'daki olası bir depremi değerlendiren Japon bilim adamı Yoshinori Moriwaki, depremden en çok etkilenecek yumuşak zeminli bölgeleri açıkladı.

İstanbul depremi hakkında uyarılarda bulunan Japon bilim adamı Yoshinori Moriwaki, yumuşak zeminli bölgeleri tek tek saydı. Deprem uzmanı Moriwaki olası bir depremde yumuşak zeminli yerlerin daha fazla hasar alacağını söyledi.

İş insanlarıyla, "Depreme Karşı Bilinçlendirme ve Farkındalık" konulu seminerde bir araya gelen Moriwaki, İstanbulda yumuşak zeminli alanlarla ilgili olarak;

"Eski Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Büyükçekmece'de zemin çok yumuşak. Öncelikle yumuşak zeminli alanları yapmak lazım. Sert zeminin yeri ise Boğaz'ın iki tarafında. Deprem, sert zeminde hızlı gidiyor ve fazla dalga vurmuyor ama yumuşaksa deprem yavaş gidiyor ve dalga çok vuruyor. 1999'daki Gölcük depreminde İstanbul'da fazla sıkıntı yoktu ama Avcılar'da binalar çöktü. Çünkü oranın zemini çok yumuşak." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.