Reuters Günler Öncesinden Açıkladı: TÜİK Temmuz 2024 Enflasyonu Ne Kadar Olacak?

Reuters Günler Öncesinden Açıkladı: TÜİK Temmuz 2024 Enflasyonu Ne Kadar Olacak?
Temmuz ayının sonuna yaklaşırken enflasyon oranlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Dünyaca ünlü yayın kuruluşu Reuters, Türkiye’de Temmuz 2024 dönemi için enflasyon tahminlerini yayınladı.

Reuters'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Temmuz ayında aylık enflasyonun yüzde 3,45 oranında artmasını öngörüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Ağustos'ta açıklanacak Temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin Reuters'ın beklenti anketine 11 ekonomist katıldı.

Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) Temmuz ayında aylık yüzde 3,45 artması beklenirken, yıllık enflasyonun ise baz etkisinin de katkısıyla düşüşünü hızlandırarak yüzde 62,1 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu, Mayıs ayında gerçekleşen bu yılın zirvesinin ardından kaydedilecek.

2024 yıl sonu enflasyonunun ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 38'lik tahmininin üzerinde, yüzde 42,2 seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Yıl sonu tahminleri, bir önceki ankete göre anlamlı bir değişim göstermedi.

Ankette aylık tahminler yüzde 2,48 ile yüzde 4 arasında değişirken, yıl sonu tahmin aralığı ise yüzde 40 ile yüzde 46 arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.