TOKİ'den 32 İlde Büyük Arsa Satışı Fırsatı! 200 Bin TL Teminatla Sahip Olabilirsiniz! İşte Satışa Sunulacak İller

TOKİ'den 32 İlde Büyük Arsa Satışı Fırsatı! 200 Bin TL Teminatla Sahip Olabilirsiniz! İşte Satışa Sunulacak İller
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 ilde arsa satışına başlayacağını duyurdu.

Yatırım yapmak isteyenler için arsalara sahip olma fırsatı, 200 bin TL teminat bedeli ile sunulurken, kiralama isteyenler ise 15 bin TL teminat bedeli ödeyerek fırsattan yararlanabilecek. Açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek satışlar hakkında detaylar ve iller açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ, konut satışlarının yanı sıra arsa satışlarını da duyurdu. Artan kredi faizleri nedeniyle konut alamayanlar için arsa yatırımı cazip bir seçenek haline geliyor. TOKİ'nin arsaların teslim tarihleri ve satış illeri gibi detayları merak ediliyor.

TOKİ, 32 ilde toplam 175 farklı arsa satışını açık artırma ile gerçekleştirecek. Arsalar, KDV'den muaf olup, yüzde 25 peşin ödeme ve 48 ay vadeli olarak satışa sunulacak. İlk açık artırma 29 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak.

Arsaların satışa sunulacağı iller ise şunlardır:

Diyarbakır, Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, İstanbul, Aydın, İzmir, Muğla, Uşak, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Isparta, Şanlıurfa, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Karabük, Malatya, Elazığ, Van, Muş ve Siirt.

Arsa satışları vadeli olarak yapılacak ve ödemeler, her yıl 1 Ocak - 30 Haziran ve 1 Temmuz - 31 Aralık tarihlerinde iki döneme bölünecek.