Yeni atanan Milli Eğitim Müdürü, ilk iş AKP İl Başkanı'nı ziyaret etti: Okul müdürleriyle AKP binası önünde fotoğraf çektirdi

Yeni atanan Milli Eğitim Müdürü, ilk iş AKP İl Başkanı'nı ziyaret etti: Okul müdürleriyle AKP binası önünde fotoğraf çektirdi
Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Anteplioğlu'nun ilk eylemi, AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i parti binasında ziyaret etmek oldu. Anteplioğlu, bu ziyaret sırasında yaklaşık 40 okul müdürünü de yanına aldı.

Mersin’deki yedi ilçede milli eğitim müdürleri değiştirildi ve bu ilçelerden biri de Tarsus oldu. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Anteplioğlu, 8 Ağustos’ta göreve başladıktan sonra ilk olarak Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret etti.

Ancak, Anteplioğlu’nun görevindeki üçüncü gününde AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i parti binasında ziyaret etmesi dikkat çekti. Bu ziyaret sırasında okul müdürlerinin de yanına alındığı ve AKP logosu önünde hatıra fotoğrafı çekildiği bildirildi.

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, bu ziyaretin atamanın siyasi bir karakter taşıdığını ve liyakat esasına dayanmadığını öne sürdü. Tekin, okul müdürlerinin de bu ziyaretle partiye bağlılıklarını göstermeleri gerektiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Tekin, AKP il başkanlığına yapılan bu tür ziyaretlerin genellikle kamuoyuna açıklanmadığını, ancak bu sefer il başkanının paylaşımda bulunmasıyla dikkat çektiğini ifade etti. Ayrıca, böyle bir ziyaretin, siyasetin eğitim kadrolarına etkisini ve müdürlerin siyasete entegrasyonunu simgelediğini sözlerine ekledi.

Artı Gerçek