Torba yasa görüşmeleri tekrar ne zaman başlayacak, en erken ne zaman çıkacak?

Torba yasa görüşmeleri tekrar ne zaman başlayacak, en erken ne zaman çıkacak?
Bilindiği üzere 2024 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle, 86 maddelik torba yasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine ara verildi. Peki yarım kalan torba yasa teklifi en erken TBMM Genel Kuruluna gelmesi ne zaman mümkün?

7 Aralık Perşembe günü, 86 maddelik torba yasanın 43 maddesi kabul edilerek TBMM Genel Kuru, torba yasa teklifi görüşmelerini, bütçe görümeleri nedeniyle askıya almıştı. Milyonlarca vatandaş tarafından yarım kalan torba yasa teklifinde sürecin bir an önce hızlanması ve en erken TBMM Genel Kuruluna yeniden getirilerek maddelerin kabul edilmesini bekliyor. Ancak uzmanlar torba yasanın, en erken 26 Aralık 2023 tarihinde tekrar Meclise geleceği kanaatindeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekim ayında çalışmayan milyonlarca emeklinin elini rahatlaracak bir ikramiye müjdesinde bulunmuş, aynı ikramiye oranından çalışan emeklinin de yararlanacağı açıklanmıştı. Ancak düzenlemenin eklendiği torba yasa kanun teklifinin görüşmeleri geçen hafta TBMM Genel Kurulunda tamamlanamadı

Bütçe görüşmeleri 24 Aralık'ta sona eriyor

2024 yılı bütçe görüşmeleri takvimine göre, 11 Aralık’ta bütçenin tümü üzerine başlayacak görüşmeler, Meclis Genel Kurulunda 24 Aralık pazar günü tamamlanacak.

Torba yasa en erken 26 Aralık'ta görüşülebilir

Bu kapsamda torba teklifin kalan bölümlerinin görüşülmesi için genel kurulun toplanacağı en erken tarih, 26 Aralık Salı günü olarak görülüyor.

Teklif, genel kurulda görüşüldükten sonra kanunlaşacak, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp, Resmî Gazete’de yayımlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum