Anadolu Üniversitesi sınavsız ikinci üniversite nedir, ücretli mi, nasıl başvurulur?

Anadolu Üniversitesi sınavsız ikinci üniversite nedir, ücretli mi, nasıl başvurulur?
Türkiye'de herhangi lisans veya ön lisans programından da mezun olan bireylerin de farklı alanda ikinci üniversite diploması almak adına da bu fırsatı değerlendirebildiği belirtildi.

Türkiye'de herhangi lisans veya ön lisans programından da mezun olan bireylerin de farklı alanda ikinci üniversite diploması almak adına da bu fırsatı değerlendirebildiği belirtildi. 2024 yılı için sınavsız ikinci üniversite kayıtları için geri sayım başladı.

2. ÜNİVERSİTE KAYDI NEDİR?

Anadolu Üniversitesi, 2002 yılından bu yana sınavsız ikinci üniversite programları ile farklı alanlarda eğitim almak isteyen öğrencilere kapılarını açıyor.

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları için belirlenen tarih aralığı, 16 Temmuz'dan 18 Ekim'e kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirecek ve kayıt işlemlerinin geçerli olabilmesi için YÖKSİS'te yer alan öğrenim bilgilerinin güncel olması gerekecek.

Adaylar, e-devlet sistemi üzerinden başvurularını tamamladıktan sonra, gerekli belgeleri Anadolu Üniversitesi'nin ilgili birimlerine teslim edecekler. Başvuru esnasında herhangi bir sınav şartı bulunmadığından, süreç oldukça hızlı ve pratik bir şekilde işleyecek.

Anadolu Üniversitesi kayıtlarla ilgili de açıklama yaptı:

Bu duyuru; 2024-2025 Öğretim Yılı İkinci Üniversite kapsamında, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile yükseköğretim programında kayıtlı öğrencilerin (Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında) çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır.

Adaylar okudukları veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere;

  • Lisans eğitimi alanlar ön lisans veya lisans programlarına,
  • Ön lisans eğitimi alanlar ön lisans programlarına çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemini yaptırabilir.

Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar, kaydının bulunduğu/mezun olduğu Yükseköğretim Kurumlarına başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır.

Etiketler :