Eğitim Bir-Sen'den Yardımcı Hizmetler Sınıfı İçin Açıklama

Eğitim Bir-Sen'den Yardımcı Hizmetler Sınıfı İçin Açıklama
Eğitim Bir-Sen, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, eğitim-öğretim sınıfı çalışanlarına tanınan hakların, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da tanınması gerektiğini belirtti. Yardımcı hizmetler personelinin görev tanımlarındaki belirsizliklerin giderilmesi talep edildi.

Hizmetli ve Memurların Hakları İyileştirilmelidir

Genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler gibi farklı hizmet sınıflarında çalışan personelin hakları, eğitim-öğretim çalışanlarına tanınan haklarla eşitlenmelidir. Yardımcı hizmet sınıfında görev yapan hizmetli ve memurların görev tanımları net bir şekilde yapılmalıdır. Şu anda hizmetlilerin görev tanımları eksik olup, "Yöneticilerin verdiği diğer görevleri yapar" gibi muğlak ifadeler mevzuatta yer almakta. Bu belirsizliği gidermek adına, görev tanımları açık bir şekilde yeniden düzenlenmelidir.

Fazla Çalışma Ücreti Ödenmelidir

Ayrıca, özellikle ikili eğitim yapan kurumlarda çalışan hizmetlilerin, haftada 40 saatin üzerinde çalışmasına rağmen fazla mesai ücreti alamadıkları ve personel yetersizliği nedeniyle fazla çalışma karşılığı izin haklarından faydalanamadıkları belirtilmiştir. Bu sorunun çözümü için 40 saati aşan çalışmalar için ya fazla mesai ücreti ödenmeli ya da fazla çalışmanın karşılığı olarak izin hakkı tanınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum