SGK Uzmanı Yeni Zam Oranını Açıkladı! Memur ve Emeklilere 2025'te Ne Kadar Zam Gelecek?

SGK Uzmanı Yeni Zam Oranını Açıkladı! Memur ve Emeklilere 2025'te Ne Kadar Zam Gelecek?
Milyonlarca memur ve emekli, 2025 Ocak zammı için geri sayıma başladı. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte zam beklentileri de şekilleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, 2025 yılı için emekli ve memurların maaşlarına yapılacak zam oranlarıyla ilgili önemli tahminlerde bulundu.

Emekliler ve memurlar yılda iki kez maaşlarına zam alıyor. Bu zamlar enflasyon oranlarına bağlı olarak belirleniyor. 2025'in ilk yarısına ilişkin Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarına ilişkin enflasyon beklentilerini açıklayarak, emekli ve memurlara yapılacak zam oranı tahminini paylaştı.

2025'te Emekli ve Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak? Ocak 2025'teki zam oranlarını belirleyecek olan yılın ikinci yarısındaki enflasyon verileri büyük önem taşıyor. CNN Türk'e konuşan Murat Bal, şu anki tahminlere göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 15, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 10-11 civarında zam yapılmasının beklendiğini belirtti.

Bal, "Enflasyon beklenti anketlerine göre maksimum yüzde 41 seviyelerinde olabilir. Hedeflenen enflasyon ise yüzde 36-37 arasında görünüyor" dedi.

Memurlar ve memur emeklilerinin maaş zammı oranı, 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranlarıyla netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum