"Milletvekili İstedi Diye Müdür Görevden Alınmaz"

"Milletvekili İstedi Diye Müdür Görevden Alınmaz"
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'nun görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili soruya yanıt verdi.

Çolakoğlu, "Milletvekili istedi diye bir müdür görevden alınmaz" diyerek, görev değişikliklerinin bakanlık kararıyla yapıldığını vurguladı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'nun, bir iş insanına yasal yollarla ulaştırılan tomruk dolu bir kamyonun takibi sonrasında gündeme gelmesi üzerine, hakkında çeşitli haberler yayımlandı. Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğü'nün Karabük'e taşınacağı ve Bayraktaroğlu'nun görevden alınacağı iddiaları ortaya atıldı.

Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Bölge müdürlüğü ya da il müdürünün değiştirilmesi, bakanlığın yetkisindedir. Bakanlık her bölgede ve ilde belirli süreler sonunda değişiklik yapabilir. Müdürlerin görevden alınması, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün kararına bağlıdır. Sadece bir milletvekili değişiklik talep etti diye müdür görevden alınmaz. Elbette vekiller bakanlığa öneride bulunabilir, ancak bakanlık bunu değerlendirir ve gerekli görürse değişikliği yapar. Karabük’e taşınma iddiası da doğru değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.