Genel Başkan Necip Taşkın: Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın bir işlevselliği kalmadı

Genel Başkan Necip Taşkın: Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın bir işlevselliği kalmadı
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Yardımcı Hizmetler Sınıfının artık günümüzde işlevinin kalmadığını, bu sınıfa ait kadroların bir sefere mahsus memur kadrolarına geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkanı Necip Taşkın, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda birçok maddesinin değişmesine rağmen, Yardımcı Hizmetler Sınıfına dokunulmadığını, görev tanımı olmadığı için kendilerine haksız bir şekilde çeşitli işlerin yaptırıldığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın bir işlevi kalmadı:

Pek çok maddesi değişen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda YHS’nın günün şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenmesi göz ardı edilmektedir. Bilindiği gibi daha önce taşeron firmalar eliyle yürütülen temizlik ve diğer hizmetler, özel statüyle kadroya alınanlar tarafından yürütülmektedir. YHS statüsünde çalışan kadrolu personel ise idare de memur eksikliğini tamamlayıcı ve idari odalar da evrak getir götür işlerine bakan odacı konumunda çalışmaktadır. Çoğunluğu ise VHKİ’nin yaptığı görevleri yapmaktadır. Bu nedenlerle günümüzde Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın bir işlevselliği kalmadı.

Eğitim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmeli:

YHS kadrosunda çalışan personeller içerisinde lise, yüksekokul ve üniversite mezunu olanlar var. Dolayısıyla YHS’da çalışan kamu görevlilerinin memur kadrosuna geçirilmeleri gerekmektedir. Çeşitli tarihlerde yapmış olduğumuz açıklamalar da YHS’nın kaldırılmasını talep etmiştik. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrolarında çalışanların eğitim durumlarına göre sınavsız olarak memur kadrolarına geçirilmelerinin uygun olacağını düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum